Feestelijke prijsuitreiking van Ezelsoor in de #bibternat (31/8)

Op 31 augustus vind de feestelijke prijsuitreiking van Ezelsoor plaats in de bibliotheek in Ternat. Voor dit project ontwierpen de eerstejaars van de secundaire school Sint-Angela kaftpapier dat tijdens de jaarlijkse boekenkaftdag in JC Puls wordt aangeboden.

‘Samen het schooljaar op een creatieve manier starten’, dat is een van de kerndoelstellingen van de jaarlijkse boekenkaftdag Ezelsoor. De eerstejaars van Sint-Angela ontwierpen vorig schooljaar kaftpapier tijdens de les Plastische Opvoeding, waarna een jury 10 van deze ontwerpen selecteerden. Twee van deze ontwerpen werden verkozen als favorieten door de vijfdes en zesdes van alle Ternatse lagere scholen én werden uiteindelijk echt gedrukt. Deze en nog 4 andere modellen kaftpapier worden aangeboden tijdens Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag op zondag 3 september in JC Puls.

De tien originele ontwerpen zijn te bezichtigen in de bib van Ternat tijdens de feestelijke finissage op donderdag 31/08 vanaf 19u30.  Tijdens deze feestelijke afsluiter van het Boekenplein krijgen de laureaten  in primeur een assortiment kaftpapier mee, een waardebon van Oxfam Wereldwinkel en een boekenbon van de bib. Daarnaast kan al het publiek genieten van de fijne muziek van de band Tuani; zijn er lekkere mocktails beschikbaar én wordt het aanbod gezelschapsspelletjes in de bib gelanceerd.

Ezelsoor Ternat wordt georganiseerd door de dienst welzijn en integratie, in samenwerking met de jeugd- en sportdienst, de bib, het OCMW/Sociaal Huis en heel wat Ternatse verenigingen.

IMG_3978.JPG
Ezelsoor 2016

Het programma van Ezelsoor, de boekenkaftdag, op za 3 sep in JC Puls (9:00 – 12:00):

  • Boeken kaften (gratis kaftpapier, dat ontworpen werd door jongeren uit Vlaams-Brabant): ieder kind krijgt 5 vellen gekleurd kaftpapier + een vel etiketten gratis.
  • Een boek of schrift laten illustreren door één van de drie (strip)tekenaars die aanwezig zullen zijn
  • Crea-stand
  • Bib-stand met meer info over de scholenwerking, het educatief aanbod, leesplezier voor groot en klein, boekenzoeker …
  • Er zijn lekkere internationale hapjes en je kan FairTrade drankjes en snacks proeven.
  • Ternatse verenigingen die een werking hebben voor kinderen en jongeren, stellen hun vereniging op een speelse manier voor.

 

Partners

Maar liefst 21 gemeentes doen mee aan Ezelsoor: Asse, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Halle, Herne, Kraainem, Laken, Lennik, Linkebeek, Machelen, Meise, Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst.

Je kan het kaftpapier al vooraf bekijken op www.ezelsoor.info

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.