#digiweek17

Word mediawijs in de #bibternat tijdens #digiweek17

De Digitale Week is een jaarlijkse campagne om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en volop te laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur.
Van 20 oktober tot en met 5 november 2017 loopt de twaalfde editie van de de Digitale Week. Tijdens deze extra lange editie organiseert de #bibternat tal van activiteiten. Kom het antwoord te weten op al je vragen: “Hoe verwerkt Google gegevens? Hoe stel ik mijn privacy-instellingen op Facebook in? Streaming van muziek en films, hoe zit dat? Wat zijn nu de beste apps voor de smartphone?”
Mediawijsheid is het pakket van kennis en vaardigheden om kritisch met (nieuwe) media om te gaan en daar zet de #bibternat dit najaar stevig op in!

34582913840_a72e8bcf32_m

De beste apps voor je smartphone

Er bestaan miljoenen apps die het leven gemakkelijker kunnen maken. Maar welke zijn echt de moeite? In deze interactieve demo-sessie tonen we een 40-tal essentiële apps voor alle mogelijke doeleinden: om te gebruiken op
kantoor, op reis, om te sporten, …

Ma 23 okt 19u | Gratis | Inschrijven

BibSTER

BibsterLogo_3Een zoektocht in de bib met een smartphone of tablet. Je kan het samen spelen in groep, maar evengoed alleen. De spelers gaan in de bib op zoek naar codes en voeren de bijpassende opdrachten uit. Je kiest zelf hoelang je Bibster Quest speelt, het standaardspel duurt ongeveer 1 uur.
Woe 25 okt vanaf 14u | Gratis | Inschrijven

Hoe Mediawijs ben jij? Je rechten en plichten op het internet

5762345557_159d47408e_m.jpg

In deze infosessie leer je hoe je privacy online beschermd wordt, hoe je gepersonaliseerde reclame en boodschappen ontvangt wanneer je surft, hoe je (on-)betrouwbare diensten en informatieverstrekkers leert kennen, en nog veel meer. Voor iedereen die meer wil weten wat er allemaal gebeurt achter de schermen van je computer.
Do 26 okt 19u | Gratis | Inschrijven

Over Spotify, Netflix …10331310473_c691c010cc_m.jpg

In deze infosessie bekijken we de voor- en nadelen van deze nieuwe trend, en gaan we dieper in op tools zoals Spotify en Netflix. We tonen ook hoe je het beeld van je tablet doorstuurt naar je tv of hoe je muziek van je smartphone luider laat klinken via een draadloze speaker.
Za 4 nov 10u | Gratis | Inschrijven

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.