Walter Zinzen in de #bibternat op 25/11

De bib verwelkomt op zaterdag 25 november 2017 éminence grise Walter Zinzen. Als feestelijk afsluitmoment van de Seniorenweek 2017 brengt hij zijn lezing “Mens erger je”

Schrijf je hier in.

wzinzen1
Walter Zinzen (Bron: Read My Lips)

Walter Zinzen: Een icoon van de Vlaamse televisiejournalistiek

VRT-icoon en Afrika-expert Walter Zinzen (1937) groeide tijdens zijn jarenlange journalistieke carrière uit tot een geducht televisiejournalist die scherp maar wel steeds correct interviewde.

35 jaar werkte Walter Zinzen voor de openbare omroep. Afwisselend was hij verslaggever, vooral over Afrika en het Congo onder Mobutu, presentator en eindredacteur van Het Journaal, Terzake en Panorama.

Walter Zinzen is een vat vol kennis en staat garant voor een glashelder betoog. Als een gepassioneerd verteller weet hij zijn publiek telkenmale aan zijn lippen te kluisteren.

Mens erger je!

Walter Zinzen klaagt in dit boek het eenheidsdenken aan en roept op om het debat te voeren.De titel doet anders denken, maar ‘Mens erger je!’ is geen zeur- en klaaglezing over de de kleine dagelijkse ongemakken. Integendeel, het is een heel persoonlijke en geëngageerde oproep van Walter Zinzen om een debat op niveau te voeren in ons land. Zinzen ergert zich aan het feit dat onze parlementaire democratie zo weinig democratisch is. Aan de leugens, de demagogie en de tegenstrijdigheden van de N-VA en de overdreven, grotendeels kritiekloze aandacht die deze partij in de media krijgt. Aan de hoogmoed waarmee islamo- en andere foben de meerderwaardigheid van de westerse cultuur verkondigen, zonder ook maar iets van welke andere cultuur dan ook te kennen.

Bron: Read my Lips