#BIBTERNAT goes seniorenweek 2.0

Het nationale thema van de seniorenweek dit jaar is ‘cultuur verbindt’. In Ternat werd hier natuurlijk rekening mee gehouden en dus stond er gisteren een dagje cultuur op het programma. Alvorens wat te werken aan ieders cultuurkennis kon er genoten worden van een lunch in het Plotercafé. Aansluitend hierop waren de senioren welkom op de expo Dimensie/Dementie. Deze expo vertrok vanuit  het idee dat iedereen een verhaal te vertellen heeft, ook mensen met dementie.

Daarnaast kon je gisteren ook naar het WZC St. Carolus waar leerlingen van het 4de middelbaar een voorleessessie verzorgde. Op deze manier werd de seniorenweek mooi vervlochten met de voorleesweek. Dit intergenerationeel voorleesmoment was ook het perfecte voorbeeld van de mooie verbinding die tot stand kan komen door cultuur en literatuur. Het voorlezen zorgde namelijk voor een zeer mooie connectie tussen jong en iets minder jong.

Na de cultuur gisteren konden vandaag de creatieve zielen hun hart ophalen in een workshop bloemschikken en een workshop keramiek, met heel wat prachtige herfststukjes en droomkastelen tot gevolg!

Tot slot was er ook in de bib vandaag van alles te beleven. (Groot)ouders en hun (klein)kinderen konden komen luisteren naar het verhaal van ‘De kleine grote kameleon’ en konden daarna zelf aan de slag om hun perfecte kameleon in elkaar te knutselen. Tijdens het drogen van de verf werd er zelfs ook nog wat aan de conditie gewerkt van zowel jong als oud, aan de hand van een aantal leuke spelletjes.

Ternat de strafste gemeente? Op vlak van creatief talent zeker en vast!!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.