1300 maal “Bedankt!”

Onze 24 uur (voor)lezen for life marathon was een succes! Tussen vrijdag 8 dec 19 en zaterdag 9 dec 19u telde de bezoekersteller meer dan 1200 personen die van het voorlezen, de hapjes en drankjes en de sfeer van leesplezier in de bib kwamen proeven. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, regiocollega’s en haar lezers kon de bib maar liefst 1300 euro inzamelen in het kader van de Warmste Week.

“Leesplezier, fondsenwerving en publieksparticipatie samengebracht in het kader van de warmste week: dat is de 24u lezen for life van de bib Ternat” zegt Hilke Arijs, bibliothecaris. “Tijdens dit evenement wilden we ons warm hart tonen en van de bib dé plaats bij uitstek maken waar iedereen zich thuis voelt. We willen mensen verbinden en volop laten proeven van alles wat de belevenisbibliotheek hen te bieden heeft: videogames, gezelschapsspelletjes, knutselworkshops, samenlezen …”

“Bovendien is dit initiatief een mooi voorbeeld van hoe de Gemeente Ternat via Vrijetijd en Welzijn zijn vleugels wil spreiden om zoveel mogelijk mensen mee te nemen naar een warme en verantwoordelijke samenleving waar iedereen recht op heeft” zegt Schepen Rutger Belsack. “Ik kan dan ook niet anders dan zeer dankbaar zijn voor de weg die mijn medewerkers en Ternatenaren op dat gebied reeds hebben afgelegd, steeds met een duidelijke visie naar een warme toekomst.”

Van de verzamelde 1300 euro gaat 500 euro naar het Lezerscollectief, een cvba-so uit Affligem die via het samenlezen van verhalen en gedichten mensen wil verbinden rond literatuur en die reeds mooi werk leverde in de regio Pajottenland-Zennevallei. De overige 800 euro wordt via Music for Life en de Warmste Week overgemaakt aan Wablieft, het centrum voor duidelijke taal.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.