Verhalen in alle talen

Vanaf 2018 biedt de bib tweetalige voorleeskoffertjes in het Portugees, Arabisch, Frans, Albanees, Pools en Roemeens aan. Thuis in Taal zet in op het ondersteunen van die zo belangrijke thuistaal bij meertalige kinderen. De bib wil ouders de kans bieden om in hun eigen taal voor te lezen en zo ook de Nederlandse taalverwerving te stimuleren.

Ben je tussen 2,5 en 8 jaar oud en benieuwd hoe andere talen klinken? Zin om je eigen taal te delen? Kom mee genieten van meertalig voorlezen in het Nederlands en het Portugees op zaterdag 20 januari vanaf 10u15.
Speciaal voor de lancering van Thuis in Taal hebben we Sara Pieters van Theater van A tot Z te gast in de #bibternat! Samen met vrijwilligers Erika en Cleire, die als moedertaal het Portugees spreken, brengt ze kinderverhalen uit Portugal en Brazilië. Je kan nadien knutselen en proeven van enkele lekkere hapjes. Tegelijk vind er ook een workshop voorlezen plaats voor volwassen waar je tal van voorleestips kan sprokkelen! Deelname is gratis maar inschrijving is verplicht.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.