SLAMTRY 2018: Aan de slag met cultuur

Dit schooljaar verwelkomt de #bibternat -zo fier als een gieter zijn we – maar liefst twee cultuurprojecten van Sint-Jozef! In het kader van poëziedag 2018 laten we jong geweld los dat de gemeente zal bedolven onder gedichten! Wat kan je verwachten? Wel onze studenten vertellen je het graag zelf.

Dries, Lisa en Lissa zorgen voor het programma op gedichtendag

dries_lisa_lissa

Dries: Ik kijk er alvast naar uit om er een geslaagde avond van te maken en ik denk dat ik niet de enige ben. Ik ben ook benieuwd naar de poetry slam. Ik ben er nog niet veel mee in contact gekomen maar wat ik al heb gehoord, vond ik altijd wel zeer verrassend. Het toont dat poëzie ook op een andere manier kan verteld worden. We denken dat deze vorm door de jeugd zeer geapprecieerd wordt.

Lisa: Ik  volgde 9 jaar lang woord in de muziekacademie te Denderleeuw , waar ik kennis maakte met gedichten en hoe deze te moeten voordragen. Vandaar dat ik het super leuk vind om mee te werken. Met dit project die we samen met de bib organiseren willen we duidelijk maken dat Poëzie nog steeds heel hip is. En dat dit absoluut niet saai hoeft te zijn maar dat we met wat creativiteit er iets heel tof en cool van kunnen maken. Ik heb er heel veel zin in. En hopelijk komen heel veel mensen kijken naar de avond waar we allerlei Fair Trade hapjes zullen voor zien en waar enkele beginnende poetry-slammers hun eigen werkje zullen voor dragen.  Het wordt zeker en vast super leuk dus kom zeker eens een kijkje nemen op 25 januari in de bib van ternat , meer info zal nog volgen.

Lissa: In mijn vrije tijd lees ik graag. Daarom dat ik het ook een tof initiatief vind om samen te werken met de bib.Mijn motivatie om hieraan mee te doen is omdat het eens wat anders is. We kunnen door ons project jongeren meer interesse laten tonen in poëzie.

En deze jonge dames zorgen voor de promotie!

yanissa_fleur_

Meer weten? Neem dan zeker een kijkje op hun vlog:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.