#Wezijngelijkwaardig

Voor diegene die de voorbije uren in een grot onder de grond gewoond hebben en nog niet op de hoogte zijn, vandaag is het Internationale Vrouwendag!!

Als bibteam geloven wij in een toekomst waar alle vrouwen, overal ter wereld, dezelfde rechten en gelijkheden kennen als mannen. In de huidige #MeToo tijden vinden wij het dan ook belangrijk om onze uitdrukkelijke steun te betuigen aan deze actie en leek het ons dan ook een uitgelezen moment om literatuur voor, over en door vrouwen eens extra in de kijker te zetten.

Want hoewel de literaire wereld vroeger een echte mannenwereld was, zijn vrouwen duidelijk aan een inhaalrace bezig en kan er tegenwoordig (gelukkig) nog moeilijk naast vrouwelijke schrijvers gekeken worden. Daarnaast is er in de media en literatuur ook meer een meer aandacht voor sterke/ slimme geëmancipeerde vrouwen. Ook deze verdienen extra aandacht. Want geef nu toe, zonder Hermelien had Harry het einde van het eerste boek niet eens gehaald ;).

Kortom: Ben je op zoek naar literatuur voor, over en door vrouwen? Kom dan zeker eens een kijkje nemen in onze themakast of ontdek onze leessuggesties hier.

indexindex (1)index (2)index (3)

 

Dus voor alle sterke vrouwen, topwijven en wonder women: keep up the good work. En voor alle kleine meisjes met grote dromen: keep on dreaming. The future is female!!

Fijne vrouwendag iedereen!

xoxo

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.