10 jaar Hugo Claus (1929-2008)

Op 19 maart zal het 10 jaar geleden zijn dat Hugo Claus uit het leven stapte. Deze lente wordt dit icoon van de Nederlandstalige literatuur dan ook uitgebreid herdacht met tentoonstellingen, film, theater, heruitgaven en nieuwe boeken. Ook in de bib kan je zijn oeuvre komen (her)ontdekken: herlees Het verdriet van België (of lees gratis via de krant De Standaard een artikel rond de audiotour uit 1983 van Claus in Kortrijk), maak kennis met zijn gedichten in ‘Wreed geluk’, of leer de meester van de pen beter kennen in een documentaire. Ook “Con Amore” verwelkomen we deze maand graag in onze collectie.

Bekijk eveneens hier een Canvas documentaire.

Onze themastand staat alvast klaar!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.