Find me in Kakuma – Wereldvluchtelingendag

Op 20 juni slaat de #bibternat een brug naar de Hoorn van Afrika met het interactieve webproject Find Me in Kakuma.  Via een installatie met computer in de bib kan je de interactieve verhalen volgen van zes kinderen uit één van ’s werelds grootste vluchtelingenkampen: Kakuma (Kenia). 

Ontdek hoe deze niet-begeleide kinderen leven en overleven in Kakuma. Waarom bevinden ze zich in het kamp? Wie zorgt er voor hen? Krijgt Dot terug contact met zijn mama en tweelingzus in Zuid-Soedan?  En wie vindt Claude tegen alle verwachtingen terug in Kakuma?

Wat is FIND ME IN KAKUMA?

Na de documentaire The Invisible City [Kakuma] (2016), volgt Lieven Corthouts de zoektocht van 6 vluchtelingenkinderen naar hun ouders. Heel veel kinderen en tieners in vluchtelingenkamp Kakuma, een van de grootste vluchtelingenkampen in de Hoorn van Afrika, verloren alle contact met hun ouders door conflicten. Hoe ga je dan op zoek naar hen? En hoe spendeer je de dagen terwijl je op hen wacht?

Op een creatieve en actieve manier maakt de webdocumentaire Find Me in Kakuma je bewust van hoe het leven van niet-begeleide jongeren eraan toegaat, zonder hen tot een slachtofferrol te veroordelen.

Meer weten? Neem dan een kijkje op www.timescapes.be 

Wereldvluchtelingendag op Wikipedia

De Wereldvluchtelingendag  is een speciale herdenkingsdag die jaarlijks gevierd wordt op 20 juni. De dag werd in 2000 ingesteld via een speciale resolutie door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en dit om begrip voor vluchtelingen aan te kaarten en hun bijdragen aan de vrede te vieren. Wereldvluchtelingendag wordt ondertussen in meer dan honderd landen gevierd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.