#BibTernat stelt voor: Vinosofiecafé!

Op donderdag 9 augustus houdt #BibTernat voor de eerste maal een vinosofiecafé. Vinosofie?! Ja hoor je leest het goed. Tijdens het vinosofiecafé combineren we de kunst van het filosoferen met dat van het wijnproeven. Want over het leven -het zijn- en over wijn daar kan je wel eens van gedachten over wisselen. We nodigen een filosofe uit -Nathalie Degraide die ook het filocafé in goede banen leidt- en een sommelier voor de professionele omkadering. Wij zijn alvast enthousiast. Nu jullie nog 😉

De oude Grieken wisten het al: geen betere manier om na te denken dan door met elkaar in gesprek te gaan. Met een open geest en een portie gezonde nieuwsgierigheid waag je je aan een filosofisch avontuur. Je hebt geen voorkennis nodig en ook kleppers zoals Nietzsche of Sartre hoef je niet gelezen te hebben om deel te nemen.

Wordt het dan snel geen cafépraat?

Met een naam als vinosofiecafé zou je wel iets anders kunnen denken, maar filosofie staat wel degelijk centraal. Waarom dan combineren met wijn? Wel Louis Pasteur (1822-1895) zei het al “er zit meer wijsheid in een fles wijn dan in alle boeken van de wereld …” Of hij gelijk had, laten we in het midden. Maar net zoals je bij het filosoferen een metastandpunt inneemt over het leven, probeer je dat ook te doen bij het proeven van wijn. En laat dat nu de perfecte zomerse combinatie zijn!

Geen fan van wijn? Geen nood? We voorzien ook lekkere non-alcoholische fairtrade drankjes!

Wees welkom op do 9 aug vanaf 19u. De activiteit is gratis maar inschrijven is een vereiste.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.