Ik stem, jij stemt, wij stemmen voor de digitale uitdaging van de Regiobib

Deze zomer deed Cultuurconnect een oproep: voor welke digitale uitdagingen staan bibliotheken? De Regiobib Pajottenland- Zennevallei diende natuurlijk een uitdaging in.
Ennnnnn goed nieuws!! De uitdaging van de Regiobib gaat door naar de shortlist.

Lokaal erfgoed in de bib

Hoe ontsluit je lokale kennis, geschiedenis en verhalen? Welke mogelijkheden biedt digitalisering voor bibliotheken om samen met de lokale bevolking kennis rond lokaal erfgoed te verzamelen en ontsluiten?

Het behalen van de shortlist is natuurlijk al mooi, maar daarmee zijn we er nog niet. Dit is namelijk nog maar de eerste stap. Voor de volgende stap, bepalen welke digitale uitdaging uiteindelijk echt wordt aangepakt, hebben we jullie stem nodig. Ben jij, net als ons begaan met lokaal erfgoed? Vind je dat dit zeker zijn plaats heeft in de bib? En denk je dat digitalisering kan helpen bij het toegankelijk maken? Stem dan zeker voor de uitdaging ‘Lokaal erfgoed in de bib’.

Stemmen kan nog tot 23 september en kan je doen via deze website. 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.