#BibTernat goes seniorenweek: editie 2018

Het is weer zover. Zaterdag start de Seniorenweek. Het thema dit jaar is ouderen als actieve schakel. Natuurlijk zijn de Ternatse senioren actieve schakels en bruggenbouwers in de buurt en dit willen we tijdens de Seniorenweek 2018 extra in de verf zetten. In #BibTernat kunnen ze deze week terecht voor heel wat diverse activiteiten.

Activiteiten in de bib:

Voorleesfeestje: verhalen over vroeger en nu
Samen duiken we in de boeken en in het verleden. Na het voorlezen knutselen we samen ons eigen speelgoed in elkaar, net zoals vroeger. De perfecte gelegenheid om eens te komen (mee)knutselen met de kleinkinderen.

Zaterdag 17 november om 10u15
Inschrijven

Leesclub
#BibTernat trekt je met je boekje uit je hoekje. Lezen doe je misschien liever alleen, maar praten over een boek kan echt leuk zijn. Dit is dan ook exact wat we doen in onze leesclub. De namiddaggroep buigt zich over het boek: ‘Het complot tegen Amerika’ van Philip Roth. ‘ s Avonds wordt het boek ‘Stoner’ van John Williams besproken. 

Dinsdag 20 november om 14u of om 19u30
Inschrijven niet vereist

92000000441361438210b488-e11a-4edc-8226-45f4022286a5

Smartcafé
Heb je een tablet of een smartphone, maar weet je niet meteen hoe je er mee aan de slag moet? In deze speciale editie van het Smartcafé helpen we je met plezier op weg! Hoe maak je verbinding met wifi en installeer je je eerste apps? Hoe lees je e-mails of koppel je een agenda? Duiken er achteraf nog kosten op? Het zijn maar enkele van de vragen die aan bod komen.

Vrijdag 23 november om 9u30
Inschrijven verplicht

Samenleesclub
Heb je goesting in lezen maar lees je niet graag alleen?
Of is het soms moeilijk om teksten te begrijpen?
Dan is de samenleesclub zeker iets voor jou. Samen genieten we van mooie teksten en verhalen van allerlei soorten genres.

Vrijdag 23 november om 9u
Inschrijven niet vereist

Slotlezing: Hoe geraken we ooit af van de verkeersellende?
De bib boekt Hajo Beeckman. Hajo is VRT-verkeersanker en gidst ons dagelijks door de files op de Vlaamse snelwegen. Mijn auto, mijn vrijheid, zo klonk het vroeger. Die vrijheid staat vandaag eindeloos aan te schuiven in de file. Vanuit een bevoorrechte positie volgt Hajo Beeckman de laatste trends in mobiliteit. Hij zet de discussie op scherp en legt de pijnpunten bloot, maar suggereert ook uitwegen om de knoop te ontwarren.

Zaterdag 24 november om 10u30
Inschrijven

Een mooi aanbod, al zeggen we het zelf 😉
Hopelijk tot binnenkort.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.