Wereld Kamishibaidag!

Vandaag is het Wereld Kamishibaidag… Kami-wat? Kamishibai! Dat is Japans voor ‘verteltheater’. De Kamishibai is een verteltheaterkastje waarin grote prenten (A3) kunnen worden geschoven. Op de achterzijde van die prenten staat een verhaal dat de kamishibai-verteller voorleest of vertelt. Bij elke nieuwe episode verschuift de verteller een prent uit het kastje, en vertelt hij/zij verder: beeld en taal gaan perfect samen. Een beetje zoals een tekenfilm …

Wist je dat #BibTernat meer dan 60 vertelplaten in haar collectie heeft? En dat we deze ieder jaar met nieuwe titels aanvullen? Kom ze zeker ontdekken!

Een handig overzichtje vind je alvast hier.

Meer weten? Laat je dan inspireren door onderstaande filmpjes.

Dag van de kamishibai!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.