6 redenen waarom je morgen naar onze ‘lezen for life’ actie moet komen

Morgen, 22 december, maken we van #BibTernat opnieuw de warmste bibliotheek van Vlaanderen. Natuurlijk kunnen we dit niet zonder jullie hulp. Voor iedereen die nog wat overtuiging nodig heeft, zijn hier zes top redenen om zeker eens langs te komen.

  1. Je steunt het goed doel

#BibTernat doet een actie ten voordele van Wablieft, het centrum voor duidelijke taal. Dit is belangrijk omdat laaggeletterdheid vaker voorkomt dan je denkt. Zo is één op zeven Vlamingen laaggeletterd en heeft één op vijf Vlamingen moeilijkheden om teksten te lezen.

2. Je geeft je geld aan iets nuttig.

Natuurlijk willen we helemaal niet beweren dat je anders geen nuttige dingen koopt. En ja, natuurlijk heb je dat extra paar schoenen of die 10 planken vol boeken echt nodig. Maar met een klein beetje extra steun kan Wablieft heel wat mooie zaken realiseren.


3. Geloof ons, je wilt het echt niet missen

Er staan namelijk heel wat leuke activiteiten op de agenda. Zo kan je bij ons terecht voor een lekker ontbijt, kindergrime, knutselen, gezelschapsspelletjes en gamen. Ook een wedstrijdje Pictionary en het immer populaire boardgame Dungeons & Dragons staan op het programma. Je zal je dus zeker niet vervelen. Integendeel.. Je amuseren en ondertussen het goede doel steunen? Beter kan niet, lijkt ons.

4. Je zou er ons enorm blij mee maken

Een dansje gaan we je niet beloven, maar blij zullen we zeker zijn. Met hoe meer jullie komen, hoe meer geld er namelijk ingezameld zal worden voor ons gekozen goede doel. En laat dat nu net de bedoeling zijn ;).

5. Het is voor het goede doel

En zeg nu zelf.. Geen betere manier om de kerstvakantie in te zetten, toch?

6. Hebben we al gezegd dat het voor het goede doel is?

En ja, we weten het – iedereen wordt momenteel om de oren geslagen met goede doelen. Maar wist je dat het steunen van het goede doel sowieso resulteert in goede karma? Ennnnnnn kleine reminder: karma is only a bitch, if you are ;).

Neem dus geen risico’s en kom zaterdag tussen 9u en 19u gewoon eens langs. Je zal het je niet beklagen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.