Ik lees, ik denk, ik zie. Week van de poëzie!

Van 31 januari tot en met 6 februari is het opnieuw poëzieweek. Poëzie verdient meer dan ooit een plaats in de bib. Het is dan ook onze missie om tijdens deze week zo veel mogelijk mensen in aanraking te brengen met poëzie. Om het met de woorden van Ivo Van Strijtem te zeggen:

“Momenteel vind je de poëziehoek letterlijk in een uithoek van de bibliotheek, ver weg van alle aandacht. Daar moet verandering in komen.”

In #BibTernat zijn we alvast begonnen met deze verandering. Onze themakast is deze maand omgetoverd tot poëziekast. Ben je op zoek naar wat inspiratie? Kijk er zeker eens in of ontdek onze suggesties hier.

Ook slaan we net als vorig jaar de handen in elkaar met enkele enthousiaste leerlingen van het Sint-Jozefsinstituut en organiseren we, deze avond, op donderdag 31 januari Poe’try, een avond waar zowel jong als oud kan kennis maken met het mooiste dat taal te bieden heeft. Meer info hierover vind je hier.

Het thema van de poëzieweek is vrijheid. Vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend en daarom moet zij gevierd worden. Poëzie is het genre bij uitstek om die vrijheid te bezingen. In een gedicht is namelijk alles mogelijk en zijn alle gedachten vrij. Een dichter kan in zijn gedichten zijn wie hij wil zijn en zijn verbeelding laten spreken. Ingrid, bibmedewerker en rijm- talent van dienst, was alvast zo vrij om zelf eens in haar pen te kruipen. De beste willen we jullie dan ook niet onthouden. 😉

Ongelezen wachten zij, netjes op een rij
Een thriller of roman
De bib, waar je alles lezen kan

Ingrid De Backer

Op bladzijde 80
is mijn boek zo prachtig,
want daar gaat een wit konijn
naar zijn oma met de trein

Ingrid De Backer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.