Ook #Bibternat kiest kleur tegen pesten

De week tegen pesten (22 feb – 1 mrt) is opnieuw bezig! Tijdens deze week wil men pesten een week lang extra onder de aandacht brengen. En ja, dat is nog steeds nodig want in Vlaamse scholen wordt er gemiddeld één kind op vijf gepest. Ook heeft bijna één kind op twintig er dagelijks mee te maken. Pesten, zowel op school als online, is een hardnekkig probleem en alleen als we ons hier van bewust zijn kunnen we samen beginnen werken aan een pestvrije wereld. Pesten aanpakken is én blijft een gedeelde verantwoordelijkheid. Bij #BibTernat willen we deze alvast opnemen en aantonen dat we pesten echt niet oké vinden.

Ben je op zoek naar literatuur rond het thema? Kom dan langs en neem
een kijkje in onze themakast.

Word je gepest? Heb je gezien dat iemand gepest word en weet je niet wat je kan doen? Heb je zelf iemand gepest en wil je ermee stoppen? Praat erover!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.