Hé topwijven, let’s close the gap!

Vandaag, 8 maart, is het Internationale vrouwendag. Een dag die we in #BibTernat niet zomaar voorbij kunnen laten gaan. Wij geloven namelijk in een toekomst waar alle vrouwen, overal te wereld dezelfde rechten en gelijkheden kennen als mannen.

‘Zo een vrouwendag – Is dat nog wel relevant’?

Ja, ook in 2019 is een internationale vrouwendag nog relevant. Ook in 2019 moeten vrouwen namelijk nog opboksen tegen uitsluiting, geweld en discriminatie. Zo verdienen ook in België vrouwen nog steeds een vijfde minder dan mannen. Ook in 2019 zijn vrouwen nog steeds slachtoffer van heel wat geweld: seksistisch, racistisch of economisch… Ook in 2019 worden vrouwen geïntimideerd, fysiek aangevallen en seksueel misbruikt. En ook in 2019 zijn vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd in de politieke, culturele, sportieve of academische wereld.

Vandaag is dan ook de dag om deze onrechtvaardigheden aan de kaak te stellen. Wees gerust, we verwachten heus niet dat je op de barricades gaat staan of gaat debatteren over gendergelijkheid – al mag het natuurlijk altijd. Er geldt vandaag eigenlijk maar één regel: Doe vooral waar je zin in hebt en wees jezelf. Voor de mensen die toevallig zin hebben om een boek te lezen voor, over en door vrouwen. Onze leessuggesties vind je hier.

Vandaag is de dag om de heldinnen van gisteren, van vandaag en van de toekomst te vieren. Vandaag gaat het om vrouwen, in het algemeen en om vrouwen die wereldwijd strijden voor vrijheid, tolerantie en gelijkheid. Dus voor alle sterke vrouwen, topwijven en wonder women: keep up the good work. En voor alle kleine meisjes met grote dromen: keep on dreaming. The future is female!!

Fijne vrouwendag iedereen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.