Onze collectie

Boeken voor jong en oud

Een ruim aanbod  aan peuter- en kleuterboekjes, jeugd verhalend, adolescenten en romans vanaf 16 jaar vormen de kern van ons aanbod. We hebben tevens een kleine collectie aan anderstalige werken in het Frans, Engels en Duits.

Informatieve werken voor zowel jeugdige als volwassen lezers maar ook naslagwerken, kookboeken, reisgidsen en taalcursussen zijn goed vertegenwoordigd in ons non-fictie assortiment.

Strips

Of je nu van Suske en Wiske, Urbanus of Marvell Comics houdt in zowel de jeugdafdeling als bij de volwassenen kan je terecht voor strips en graphic novels.

Poëzie

Poetry Slam of liever Herman de Coninck of Joke van Leeuwen,  de bib heeft heel wat Nederlandstalige poëzie vanaf 6 jaar.

Luisterboeken, hoorspelen, …

Geen tijd om te lezen? Maar toch zin om te genieten van een goed verhaal? Dan is een luisterboek misschien iets voor jou. De bib heeft zowel klassiekers als recente publicaties voor volwassenen en jongeren in collectie. Ook DAISY boeken van de luisterpuntbibliotheek kan je gratis ontlenen.

Hebben we niet wat je zoekt? Als het boek beschikbaar is in een andere bib dan bestellen we het voor je via interbibliothecair leenverkeer. Is het een nieuwe uitgave? Dan kopen we het graag voor je aan. Aankoopsuggesties zijn immers steeds welkom!

Tijdschriften

Lifestyle, kunst, cultuur, sport, IT, creatieve hobby’s, reizen, natuur, motoren, actualiteit, doe-het-zelf, wonen, politiek … onze tijdschriften bieden verdieping voor tal van thema’s.

Kranten

Dagelijks vindt je in de bib verschillende kranten.  Dagelijks vind je er o.a. Het Nieuwsblad, De Standaard, De Tijd, Het Laatste Nieuws en De Morgen. Bovendien heb je met je bibkaart online gratis toegang tot de betalende artikels van de krant.

Taalpunt Nederlands

De bib heeft een uitgebreid taalpunt Nederlands waar je taalcursussen voor wie Nederlands leert kan ontlenen, informatie vindt over Nederlandse les en het Praatcafé. Hiernaast vindt je er ook een collectie voor volwassenen in makkelijk Nederlands.

DVD’s

Films, series, tekenfilms, animé klassiekers, documentaires, … van internationale blockbusters tot kwaliteitsreeksen van eigen bodem: de bib heeft het allemaal.

Spelletjes

Naast educatieve taalspelletjes kan je ook gezelschapsspelletjes ontlenen in de bib. Hiernaast zet de bib ook in op game-geletterdheid door het organiseren van speel-events, lezingen, workshops … rond games.