Workshops

De bib is een knooppunt van kennis in de gemeente. We organiseren maandelijks verschillende interactieve workshops voor zowel kinderen als volwassenen. Leesplezier, taalstimulatie, kennisverwerving en mediawijsheid vormen onze core business . Hiervoor werken we samen met onder andere Archeduc en vrijwilligers die hun passie met heel veel enthousiasme met je delen.

Internetklassen

ARCH'EDUC-LOGO-HR-1

Tijdens een MIK (een mobiele internetklas) ga je onder begeleiding van een docent aan de slag met verschillende toepassingen op internet, PC, tablet of smartphone.

 

Knutselworkshops

knutselenTijdens onze knutselworkshops maak je kennis met de bibliotheek via een creatieve activiteit. We knutselen samen een dier, voorwerp … uit een verhaaltje na, maken een gepersonaliseerd werkje met jouw naam erop … De meeste van deze workshops zijn bovendien gratis.

Wanneer: op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag
Voor wie: kinderen vanaf ca. 2.5 jaar tot 10 jaar. Voor jonge creatievelingen vragen we wel dat ouders of begeleiders een handje toesteken.

Spelletjesnamiddagen

spelletjes bib

Tijdens spelletjesnamiddagen kan je een gezelschapsspel komen spelen onder begeleiding van een echte expert die je de spelregels en de beste strategie aanleert.

Taalspelletjes zijn een leuk alternatief om het Nederlands spelenderwijs te oefenen.

Voor zowel kinderen als volwassenen

Games in de bib

De bib zet ook in op game-geletterdheid. Via speelnamiddagen wil ze iedereen op een verantwoorde manier leren omgaan met computerspelletjes. Tijdens verschillende activiteiten leer je in groep o.a. het juiste spel te kiezen, spelvaardigheden en nieuwe spelletjes spelen.